Over ons

Over DomusCure

DomusCure komt van het Latijnse domus curam, wat thuiszorg betekent. Het bieden van de allerbeste zorg op het juiste moment: dat kan in deze thuiszorg soms lastig zijn. Men kan nou eenmaal niet continu bij iemand thuis zijn om diegene te verzorgen. In de praktijk zagen we dit probleem ook vaak voorkomen. In diverse verzorgingstehuizen en ziekenhuizen kunnen cliënten wel te allen tijde alarm slaan waar nodig, terwijl cliënten die thuis wonen dit niet kunnen. Wij zochten naar een oplossing. Met als gevolg: het ontwikkelen van DomusCure.

Wat is DomusCure?

DomusCure is een innovatief product wat enerzijds ondersteuning biedt aan de thuiszorgmarkt en wat anderzijds een cliënt meer zelfstandigheid geeft. Met de DomusCure app kunnen cliënten communiceren met de mantelzorger/zorgprofessional waardoor hij of zij langer thuis kan blijven wonen en een veiliger gevoel krijgt. De mantelzorger/zorgprofessional heeft met DomusCure altijd inzicht in de agenda van de cliënten en kan middels een spreekluisterverbinding, video oproepen en berichtfunctie  op de hoogte worden gehouden van de wensen en behoeften van de cliënt. Het platform biedt voor mantelzorgers/zorgprofessionals ondersteuning waardoor er op het juiste moment klaar kan worden gestaan voor een cliënt.

Missie en visie

Het langer zelfstandig thuis wonen van ouderen, aan de hand van een betrouwbaar en effectief product: dat is onze missie. Door vergaande innovatie en decentralisatie stellen we mensen in staat om onafhankelijk en eenvoudig hun zorg zelf te regelen. Er zijn drie belangrijke kernwaarden die bij ons hoog in het vaandel staan, namelijk; betrouwbaar, effectief en zelfstandig. Wij bieden een betrouwbaar en effectief product waardoor cliënten op een zelfstandige manier thuis kunnen blijven wonen.

Onderdeel van Van Breda BV

DomusCure is onderdeel van Van Breda BV. Wij ontwikkelen al meer dan 40 jaar diverse producten waarmee een goede communicatie binnen de zorgsector gerealiseerd kan worden. Bekende zorginstellingen maken al jaren gebruik van de producten en diensten van Van Breda BV. Met DomusCure is het nu dus ook voor iedere mantelzorger of zorgprofessional mogelijk om gebruik te maken van een betrouwbaar en effectief product waar zowel de verzorgende als de cliënt veel baat bij heeft.

Meer weten over DomusCure?

Wilt u nou meer weten over de vele voordelen van DomusCure? Neem dan vrijblijvend contact met ons Steunpunt Woonzorgtechnologie voor al uw vragen en technische ondersteuning. We zijn dagelijks telefonisch te bereiken tussen 08:00 en 18:00 uur of maak gebruik van de chatapplicatie op onze website.