Hoe staat onze zorgstaat ervoor in 2040?

zorg 2040

De vergrijzing neemt toe, er zijn meer technologische ontwikkelingen, 1 op de 4 Nederlanders is mantelzorger, ouderen wonen langer thuis en zo zijn er nog meer ontwikkelingen die wij hebben behandeld in onze vorige artikelen. Mocht u dit hebben gemist, dan verwijzen wij u graag door naar onze nieuwspagina. In dit artikel behandelen wij niet hoe de zorg er nu voor staat, maar schijnen wij ons licht over de toekomst van de Nederlandse zorg. Na onderzoek van Organisatiebureau Morgens zijn er 3 trends naar voren gekomen. 1 van de 3 trends is dat 1 op de 4 Nederlanders zal 65-plus zal zijn in 2040.

Na dit onderzoek over ‘de ouderen van morgen (Morgens, 2019)’ zijn er diverse ontwikkelingen op basis van de onderzoeksresultaten. De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op zes thema’s, namelijk: andere vormen van ouderenzorg, technologische ontwikkelingen, kwaliteit van leven, zorg thuis, eigen verantwoordelijkheid van ouderen en preventie & welzijn.

Voor DomusCure is het algemeen bekend dat de digitalisering van ouderenzorg steeds sneller gaat. Het gevolg hiervan is dat steeds meer mensen ondersteund worden terwijl ze ouder worden. Dat blijkt ook uit het onderzoek, want ongeveer 1 op de 3 zorgmedewerkers geeft aan dat hij of zij met de inzet van meer technologie 20 procent of zelfs meer tijdwinst kan behalen (Morgens, 2019). Ook zal de verzorging van ouderen steeds meer thuis plaats gaan vinden, waardoor deze groep hun sociale contacten behoudt en ze zelf hun eigen dagen in kunnen delen. Het is logisch dat dit efficiënt is, omdat (onnodige) bezoeken in zorginstellingen hierdoor worden afgewend. Alle bovenstaande bevindingen zullen in 2040 gewoon zijn, waardoor het zorgbeeld anders zal zijn dan nu. Technologie is dus van essentieel belang om de zorg in de toekomst te kunnen reguleren.

Eén van de grootste uitdagingen die de zorg te wachten staat zijn de toepassingen van nieuwe technologie in de zorg. Laat dat nu dé specialiteit van DomusCure zijn, dat zich middels een eigen soort beeldzorg onderscheidt binnen de zorgmarkt. Beeldzorg van DomusCure houdt in dat de zorg middels de DomusCure app geregeld kan worden. Onze missie is dan ook om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen, aan de hand van een betrouwbaar en effectief product. Dit draagt bij aan het langer thuis wonen en zorgt ervoor dat er meer tijdwinst wordt behaald voor zorgverleners. Beeldzorg van DomusCure speelt hierdoor in op de trends die uit het onderzoek volgen!

Klik hier voor meer informatie over DomusCure. U kunt daarnaast uw vraag altijd mailen naar info@domuscure.nl of bekijk onze website www.domuscure.nl.

 

 

Bronnen: https://www.morgens.nl/magazine/onderzoek-de-ouderenzorg-van-morgen https://www.icthealth.nl/nieuws/digitalisering-betekent-verandering-uitdaging-en-hulp-voor-ouderenzorg/

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.