DomusCure: beeldzorg op zijn best

Beeldzorg

Vandaag behandelen wij een artikel dat gaat over beeldzorg. Dit begrip ontwikkelt zich in sneltreinvaart, omdat de digitalisering ook razendsnel groeit. Maar dan blijft de volgende vraag over: wat is beeldzorg? Wij leggen deze ontwikkeling in combinatie met de term digitalisering haarfijn uit in dit artikel!

Het begrip beeldzorg wordt steeds vaker gebruikt in de zorg (Minddisctrict, z.d.). Beeldzorg – ook wel beeldschermzorg, videobellen of beeldbellen – betekent letterlijk het contact dat tussen de zorgverlener en de zorgbehoevende plaatsvindt. Dit contact kan via allerlei verschillende manieren; de cliënt en zorgverlener kunnen met elkaar communiceren via hun tablet, mobiel of via andere applicatie dragende apparaten. Dit kan op een vast moment in de week gebeuren, maar het kan ook voorkomen wanneer de cliënt een melding maakt. Deze melding komt meestal voort uit het feit dat de cliënt hulp nodig heeft. Door beeldzorg toe te passen, scheelt dit veel tijd voor de zorgverlener, doordat hij/zij op afstand kan zien wat er aan de hand is en waar hij/zij mogelijk direct kan helpen. En dat met slechts één druk op de knop!

DomusCure bezit al deze functionaliteiten en past daarom perfect bij het begrip beeldzorg, omdat het niet alleen de functionaliteit bezit, maar ook een groot voorstander is van deze manier van zorg. Of het nu gaat om een alarmering of een videogesprek, DomusCure heeft het allemaal. Naast deze eerder benoemde functies, beschikt de app ook over andere mogelijkheden, zoals een medicatieherinnering, een persoonlijk portaal en een agenda.

DomusCure snijdt met haar app het mes aan twee kanten: het doel van de app is om de cliënt langer thuis te laten wonen en hem/haar meer zelfstandigheid hierin te geven. Daarnaast kan de zorgverlener op afstand contact hebben met de cliënt, waardoor er veel tijdwinst wordt behaald. Wilt u meer over de beeldzorg van DomusCure weten? Dan verwijzen wij u graag door naar onze website voor meer informatie. Verder kunt u altijd uw vraag of opmerking sturen naar ons emailadres: info@domuscure.nl

Bron: https://www.minddistrict.com/nl-nl/beeldzorg-een-belangrijk-onderdeel-van-zorg-op-afstand

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.