Technische innovatie belangrijk voor oplossing overbelasting mantelzorgers

Langer thuis wonen 2

Tegenwoordig is een mantelzorger ongelooflijk druk met zijn of haar zorgbehoevende. De mantelzorger geeft ook zelf aan dat dit erg belastend is voor zichzelf. Sterker nog, een onderzoek in Hoofddorp laat zien dat ruim 13 procent van deze mantelzorgers zich overbelast voelt als mantelzorger (HCnieuws.nl). De gemeente heeft in het verleden hier actie op ondernomen, maar dat heeft tot dusver tot niets geleid. Daarom zal er naar andere oplossingen moeten worden gezocht om dit zorgelijke probleem te verminderen.

Mantelzorgers ontzorgen

Gelukkig komen we dagelijks voorbeelden tegen, waaruit blijkt dat het probleem van de mantelzorgers kan worden verminderd of zelfs kan worden opgelost. Personenalarmering wordt tegenwoordig steeds belangrijker voor zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende, omdat er steeds meer mogelijk is en op dit vlak wordt geïnnoveerd. Dat blijkt wel uit het artikel van het Twents Volksblad over de heer Visser uit Nijverdal (90 jaar). In dit geval draagt de heer Visser een polsalarm die hij niet kan missen: “Zoals een winterjas mij beschermt tegen de kou, zo draag ik deze polszender. Als het vriest ga je toch ook niet zonder jas naar buiten!”.

De hulptroepen van de heer Visser er als de kippen bij als er zich een dergelijke situatie voordoet. Hij haalt ook de effectieve werking van een goed alarmeringssysteem aan: “Als ik nu val, is een druk op de knop voldoende om contact te maken met de meldkamer. Daar zorgen ze ervoor dat er hulp komt vanuit de thuiszorg.”

DomusCure biedt oplossingen voor iedereen

DomusCure is een groot voorstander van deze oplossingen en wil door middel van soortgelijke producten de druk op de mantelzorgers verlagen. Niet alleen polsalarmeringen, maar ook herinneringen, spraakherkenning, alarmeringen via de app, een agenda of het verlaten van een bepaalde ruimte behoren tot mogelijkheden voor de zorgdragende. Door de vele mogelijkheden en functies is DomusCure toe te passen in verschillende zorgsituaties en zorgbehoevenden. Klik hier en bekijk de functies, voordelen en andere praktische mogelijkheden van DomusCure.

 

Bronnen:

https://hcnieuws.nl/lokaal/veel-mantelzorgers-vinden-taak-erg-zwaar-620968

https://www.twentsvolksblad.nl/nieuws/algemeen/771447/personenalarmering-doet-goed-w

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.