Ziekteverzuim mantelzorgers verminderd door regelingen met werkgevers

Regeling mantelzorg en werkgevers

Er is in de actualiteit veel gezegd en geschreven over mantelzorgers. Ook DomusCure heeft niet altijd positief geschreven over de druk op mantelzorgers. Echter zijn er ook positieve berichten over deze groep. Een positieve trend hiervan wordt in dit artikel uitgelicht. Oplossingen worden niet alleen verzorgd door DomusCure, maar ook door positieve trends binnen de zorgsector.

Mantelzorgers die ondersteund worden op hun werkplek melden zich drie keer minder vaak ziek dan mantelzorgers die geen steun krijgen van de werkgever, meldt Stichting Werk&Mantelzorg. 16% van de mantelzorgers die een regeling met de werkgever heeft, kan werk en mantelzorg slecht tot heel slecht combineren tegenover 44% van de mantelzorgers, die geen regeling heeft getroffen met hun werkgever omtrent het combineren van werk en mantelzorg.

Een respondent vertelt dat zij haar mantelzorgactiviteiten niet met haar leidinggevende durfde te bespreken. Toch heeft zij dit in de loop der tijd verteld, waarop haar teammanager positief heeft gereageerd. Liesbeth Hoogendijk, directrice van MantelzorgNL en stichting Werk&Mantelzorg voegt daar aan toe: ‘Het agenderen van werk en mantelzorg helpt niet alleen overbelasting, verzuim en uitval te voorkomen. Het draagt ook intern bij aan de loyaliteit en betrokkenheid en zorgt extern voor een aantrekkelijke positionering op de arbeidsmarkt.’ Dit zijn dus redenen om de werkgevers wel te informeren over de mantelzorgwerkzaamheden.

Naast regelingen treffen met werkgevers kan technologie ook een goede uitkomst bieden in ondersteuning van de mantelzorger. De technologie van DomusCure zorgt voor efficiëntere werkzaamheden en biedt oplossingen door middel van haar functies. Bent u hier benieuwd naar? Dan kunt u de functies van DomusCure hier bekijken of stuur uw vraag naar info@domuscure.nl.

 

Bron: https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/minder-ziekteverzuim-op-werk-bij-ondersteuning-mantelzorg/

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.