Jaarlijks 300.000 ouderen onnodig in het ziekenhuis

DomusCure_header_Alarmering

“Jaarlijks belanden 300.000 ouderen onnodig in het ziekenhuis. Meer dan de helft van de ouderen komt op de spoedeisende hulp met een medisch probleem waarvoor ze ook bij huisarts of wijkteam terecht hadden gekund. Doordat deze zorgverleners niet gespecialiseerd zijn in ouderengeneeskunde sturen ze te snel door naar het ziekenhuis. Of ze missen juist kwalen waardoor ouderen steeds zieker worden en uiteindelijk naar het ziekenhuis moeten (NRC, 2019).”  

Het bovenstaande probleem geeft aan dat zorgverleners niet altijd op de hoogte zijn van de situatie waar de cliënt zich in bevindt. In het bovenstaande citaat gaat het erom dat de kwalen van ouderen gemist worden door de zorgverleners. Een ondersteuning tegen dit probleem heet DomusCure: door de applicatie kan de zorgverlener nauw contact houden met zijn of haar zorgbehoevende, waardoor de  situatie waarin de zorgbehoevende zich bevindt altijd kan worden bijgehouden en er geen verdere problemen ontstaan omtrent het probleem dat het NRC aangeeft. De korte lijnen zorgen voor een efficiëntere werkindeling voor de zorgverlening, wat het probleem kan verminderen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de producten van DomusCure? Klik dan HIER of stuur een mail met uw vraag naar info@domuscure.nl.

 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/16/ouderen-krijgen-thuis-niet-de-zorg-die-ze-nodig-hebben-a3957179

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.