Technologie is niet meer weg te denken uit de zorg

Technologie in de zorg

Het is geen geheim dat technologie zich tegenwoordig razendsnel ontwikkelt. Dagelijks heeft iedereen hier mee te maken: niet alleen privé, maar ook op het werk krijgt de technologie steeds meer de overhand. Anno 2019 is het dus niet gek dat er in de zorg steeds meer gebruik wordt gemaakt van mobiele applicaties, die zorgen voor ondersteuning in het werk. In de zorgsector worden ook apps gebruikt die medewerkers ondersteunen zodat er meer tijd over blijft voor de cliënt. Uit een onderzoek van Zorg voor Beter staan een aantal interessante gegevens over deze ontwikkelingen, die merkbaar zijn in de zorg.

Volgens het gebruikersonderzoek van Zorg voor Beter gebruikt 41% van de zorgmedewerkers een app om zijn of haar taken uit te voeren (Zorg voor Beter, 2019). In vergelijking met 6 jaar geleden is dit aantal enorm gestegen. Sterker nog, dit aantal is ruim verdubbeld. Verder stijgt het gebruik van de smartphone en tablet tijdens het werk nog steeds. Bijna 60% van de ondervraagden zegt een smartphone tijdens de werkzaamheden te gebruiken. Ook is het gebruik van een tablet voor bijna de helft van de medewerkers een hulpmiddel tijdens het werk. In vergelijking met 6 jaar geleden is het gebruik van deze digitale hulpmiddelen ook verdubbeld, net als het aantal zorg-appgebruikers.

Ook DomusCure laat zich zien in de digitale wereld door met oplossingen te komen voor efficiëntere zorg. Met DomusCure worden mantelzorg een ZZP’ers in de zorg in staat gesteld om op een eenvoudige manier zelf de zorg te regelen. We zien veel apps die niet de doeleinden hebben die DomusCure wel heeft: het zelf regelen van zorg op een eenvoudige manier, voor mantelzorgers en ZZP’ers. Momenteel gebruikt de zorgsector voornamelijk apps als medicatieherinneringen, gezondheidstests, etc. Een app als DomusCure is dus nieuw in de markt, omdat het een totaalproduct is waar de zorg mee kan werken. Denkt u maar eens aan een agendafunctie of een alarmfunctie. Dit zijn enkele van de vele functies wat DomusCure voor de zorgdrager te bieden heeft, waardoor er efficiënt en effectief gewerkt kan worden. 

Wilt u meer weten over de voordelen DomusCure? Dan kunt u voor meer informatie terecht op www.domuscure.nl of stuurt u een mailtje naar info@domuscure.nl.

 

Bron: https://www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/apps-ouderenzorg

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Reacties zijn gesloten.